Kultura

Predstava “Imamo dojavu” nasmijala Novopazarce

U okviru festivala “Dani komedije Semira Gicića “ izvedena je i predstava “Imamo dojavu” urađenu po tekstu ovog novopazarskog glumca i dramaturga. Ova urnabasna komedija oduševila je novopazarsku publiku koja je ispunila dvoranu Kulturnog centra.

Riječ je o duhovitoj priči o studentima, dugodišnjim prijateljima i cimerima Siniši i Besimu koji ne uspjevaju da opstanu u Beogradu. Bez posla, kao i pomoći roditelja, nailaze na probleme opšte egzistencije te nisu u mogućnosti da vrate dugove gazdarici Mari koja im izdaje garsonjeru pod zakup. Iako se mnoge duhovite rečenice, koje je i pisao, Semir Gicić, vezuju za lokalni žargon generalno humor u predstavi ima univerzalan karakter.

“Inače i u drugim gradovima ova predstava je hit jer to zanimljivo ljudima pogotovu ti međunacionalni odnosi. Mada u nekim sredinama nije dobro zezati se sa tim. U Novom Pazaru ova predstava je prošla super kao I u drugim gradovima I ja sam srećan zbog toga,” rekao je autor predstave Semir Gicić.

Predstava na duhovit način obrađuje mnoge društvene teme sa kojima se sreći mladi, prije svega nedostatak novca, plaćanje računa za struju, alternativni načini zarade, tolerancija I međunacionalni odnosi. Filmska, televizijska i pozorišna glumica Zinaida Dedakin kaze da joj je posebno zadovoljstvo što sarađuje sa talentovanim glumcem iz Novog Pazara.

“Koliko god da je mlad pred Semirom je karijera i stvaralaštvo izuzetnog pisca. Ranije je na takav ili sličan način pisao veliki Aca Popović, a to je da kroz komediju za koju na trenutak pomislite da je lagana I laka, vidite da prikazano više socioloških slojeva”,

U predstavi igra i glumac Zlatko Rakonjac poznat i po glavnoj ulozi u filmu “Mi nismo anđeli 3”, učešću u filmu “Na lepom plavom Dunavu”, i seriji “Žene sa Dedinja”

Sljedeća predstava koja će biti izvedena u okviru festivala Dani komedije Semira Gicića jeste komad “Čekajući ministra” u kom je glavna uloga povjerena glumici Lidiji Vukićević..Predstava će biti izvedena u petak sa početkom u 20 časova.

Podeli