Društvo

Menadžent JKP „Gradska čistoća“ demnatovao optužbe

Nakon optužbi Nusredina Rebronje, vlasnika firme Eko teks iz Novog Pazara na ralun JKP „Gradska čistoća“ da su mu kako je izjavio za pojedine medije, nezakonito blokirali račun i prinudno naplatili dug za odnošenje smeća, a kako kaže, nisu isto odnosili, a naplaćivali su, menadžent ovoj javnog preduzeća izneo je dokaze na konferenciji za medije kojima su dokazali da su bili primorani da, nakon nekoliko opomena, dug prinudno naplate,

Prema rečima Hazira Suljevića, direktora ekonomskog sektora u JKP „Gradska čistoća“ problemi sa pomenutom firmom počeli su još u martu 2014. kada je vlasnik firme N.Rebronja kategorički odbio da plati račun za odnošenje smeća.

„MI smo slali nekoliko opomena, čak je Rebronja dolazio i do sedišta „Čistoće“ kako bismo se dogovorili ali nije želeo da plati dug. Nismo imali načina na koje bismo naplatili potraživanje i sve je vodilo ka prinudnoj naplati. Dug od oko 100.000 dinara narastao je na duplo više zbog kamata i sudskih troškova i mi smo ovo prinudno naplatili“ – tvrdi Suljović.

Sa njim se slaže i Vladimir Marinković šef pravnog sektora u JKP „Gradska čistoća“ koji kaže da je uradjeno sve po zakonu i da mu nije jasno zbog čega se Rebronja buni.

Direktor ovog javnog preduzeća Emin Omerović kaže da niko „ne sme da blati ime ovog preduzeža bez koga ne mogu građani“.
„Uvek smo tu za sve koji imaju dug a žele da se dogovore oko isplate. U Novom Pazaru ima 18.000 korisnika naših usluga od čega su 1.500 neredovne platiše i mi ćemo izaći na kraj sa njima. Nećemo dozboliti da iko blati ime firme koja sve radi da olakša život građanima Novog Pazara“ – rekao je Omerović.

Podeli