Politika

Srbija u ritmu Evrope

Sinoć je u Kulturnom centru u Novom Pazaru održana audicija dečjeg programa „Srbija u ritmu Evrope“. Novi Pazar će u ovom programu predstavljati Finsku i takmičiće se u pevanju i plesu repertoarom iz ove zemlje.

U Takmičenju „Srbija u ritmu Evrope„ učestvuje 20 gradova iz Srbije, a među njima je i Novi Pazar. Na audiciju se prijavilo 150-toro dece iz svih osnovnih i srednjih škola. Biće izabrano 20 učesnika.

„Oni će predstavljati Finsku. Ambasador Finske izrazio je želju da bude njihov ktitor. Videćemo ko će biti odabran, po propozicijama učestvuje 20 takmičara, u Somboru je finale. Ambasador Finske stiže u maju mesecu u posetu Novom Pazaru i ovoj deci koja budu odabrana“, kaže Igor Karadarević, urednik dečjeg programa „Srbija u ritmu Evrope“.

Propozicije govore o plesu i pevanju i na audiciji se već izdvojio određeni broj učesnika koji čine uži izbor. Urednik ovog programa posebno je pohvalio plesnu grupu „3 dens“.

Pobedom u ovom Dečjem programu pod nazivom „Srbija u ritmu Evrope“ Novi Pazar bi imao obavezu da bude domaćin takmičenju u sledećoj sezoni.

D. J.

Podeli