Društvo

Svetionik obezbjedio stipendije za 170 studenata

Nevladina organizacija “Svetionik” sklopila je danas na svečanosti održanoj u Domu omladine ugovore o stipendiranju 170 srednjoškolaca i studenata. Ovo je druga godina za redom kako ova nevladina organizacija, uz pomoć prijatelja i donatora realizuje projekat “Tvoja stipendija”, koji za cilj ima unapređenje položaja studenata i srednjoškolaca, pomoć u školovanju te dodatno i neformalno edukovanje mladih.

Na konkurs “Tvoja stipendija” koji je raspisala ova nevladina organizacija pristiglo je blizu 600 prijava. Stotinu i sedamdeset učenika i studenata koji su zadovoljili kriterijume dobijaće mjesečnu stipendiju u školskoj 2016/2017. godini, i to zahvaljujući dobrim ljudima koji imaju povjerenje u “Svetionik” i za te namjene su opredjelili sredstva. Prioritet u odabiru stipendista imali su jetimi i student sa visokim prosjekom.

“Svetionik, vjerujem, jedna je od rijetkih organizacija koja uz veliko povjerenje i podršku donator realizuje ovako masovan i značajan projekat. To nas dodatno motiviše da se projekat “Tvoja stipendija” permanentno unapređuje i širi”, rekao je predsjednik NVO “Svetionik” Mirza Aličković.

Pored novčanepodrške koju će stipendisti koristiti za plaćanje školarine, “Svetionik” će za njih u narednih godinu dana organizovati i niz edukativnih skupova, predavanja, kurseva i tribina.

N. A.

Podeli