Društvo

Paketići i za specijalna odeljenja

Učenici specijalnih odeljenja OŠ ”Desanka Maksimović”, sa svojim nastavnicima i ove godine su pripremili novogodišnju priredbu za svoje roditelje i posetioce, a Gradska uprava im je obezbedila poklon paketiće. Uz najlepše novogodišnje želje poklone mališanima uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i članovi njegovog Kabineta.

 

Za učenike svih šest specijalnih odeljenja OŠ ”Desanka Maksimović” ovo je bio poseban veseli čas. Kazivali su stihove, pevali pesmice i jedni drugima uputili najiskrenije čestitke. Predstavnici Uprave grada sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu mališanima su uputili novogodišnje čestitke i darovali im poklon paketiće.

‘’Grad Novi Pazar želi da na ovaj način afirmiše tu decu koja su deo nas, koja žive s nama a ne pored nas. Mislim da je ovo jedan human čin gradonačelnika, cele Gradske uprave i nastavnika koji vode ova specijalna odeljenja’’, rekao je član Kabineta gradonačelnika prof.dr Rifat Redžović. On je rekao da će Grad I ubuduće biti na usluzi školama I posebno kada je u pitanju unapređenje nastave u specijalnim odeljenjima.

OŠ ”Desnaka Maksimović” jedina je u gradu koja ima i 6 specijalnih odeljenja za decu sa posebnim potrebama. Novogodišnji program mališani su pripremili uz pomoć svojih nastavnika defektologa i nastavnice muzičke kulture.

S. Lj.

Podeli