Društvo

Novi audio snimci o proneveri novca u IZ u Srbiji

Audio zapisi čelnika Islamske zajednice koji govore o proneveri novca te institucije su izazvali pažnju i u regionu. Našoj kući su se javile brojne organizacije i institucije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i Sandžačke dijaspore. Svi su složni u stavu da je ovo afera koja mora dobiti epilog na sudu, a da se Islamska zajednica u Srbiji mora osloboditi onih koji se na ovakav način bogate, koristeći Islamsku zajednicu da prikriju svoje postupke.

Večeras emitujemo treći deo snimka koji govori o proneveri novca Islamske zajednice. U njemu možete čuti kako Samir Škrijelj kaže da će, u slučaju da ova afera postane javna, negirati svoju umešanost i da će Džemaila Mavrića optužiti za falsifikovanje. U ovoj informativnoj emisiji smo preneli saopštenje Islamske zajednice u kojoj oni upravo to i tvdre. Radio televizija Novi Pazar se neće baviti istraživanjem istinitosti ovih tvrdnji, već taj posao ostavljamo nadležnim državnim organima policiji tužilaštvu i sudu a smatramo da naši gledaoci imaju pravo da sami procene šta je u pozadini ove afere.

Osim toga, moći ćete da čujete koju sumu novca je Islamska zajednica izdvojila za potrebe kampanje Mustafe Cerića na predsedničkim izborima u Bosni i Hercegovini 2014. godine, kako posluje Internacionalni univerzitet i mnoge druge detalje.

Podeli