Sport

Gračanin: Imamo sjajne plivače, izdvaja se Filipović

Plivači novopazarskog kluba “Delfin 2007” osvojili su četiri medalje na Novogodišnjem kupu u Kragujevcu, a najbolji utisak ostavio je šestogodišnji Lazar Filipović, koji je pobedio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin.

 

“Imali smo ukupno šest predstavnika. Osim dva najsjanija odličja Filipovića, bronze na 50 metara prsno osvojile su Tamara Dabić kod devojčica rođenih 2009. i Mia Vukićević u generaciji 2005. Odličan utisak ostavili su i Jelena Dabić (2005), Anja Filipović (2008) i David Mutavdžić (2008)”, rekao je trener “Delfina 2007” Jasmin Gračanin.

On je naveo da deca u zimskom periodu treniraju dva puta nedeljno u Spa centru Akva Termale u Novopazarskoj Banji.

“To su jednočasovni treninzi vikendom, a mladi plivači su uporni i redovno prisutni. I mene iznenađuju njihovi rezultati, s obzirom da nismo ravnopravni sa takmičarima iz sredina koje imaju zatvorene bazene. Ispada da smo genetski predodređeni za plivanje, kao i za mnoge druge sportove”, ocenio je Gračanin.

“Ovi talenti su pokazali da se na njih mora najozbilnije računati. Posebnu pažnju zaslužuje Lazar Filipović, koji je u svojoj starosnoj kategoriji verovatno i najbolji u Srbiji”, dodao je ovaj mladi stručnjak, koji je i dalje aktivan kao takmičar.

Filipović je otkrio da se plivanjem bavi dve godine i da je to njegov omiljeni sport.

“Najviše volim prsni stil. Očekujem da ću sledeće godine osvojiti još mnogo medalja”, rekao je Lazar Filipović.

M. Minić

Podeli