Društvo

Oslobodite trotoare-parkirajte propisno

Problem parkiranja u Novom Pazaru trajaće još godinama jer je uslovljen postojećom infrastrukturom i sve većim brojem automobila. U novoosnovanom JKP „Parking servis“ ne mire se sa ovakvim stanjem pa su pokrenuli akciju „Oslobodite trotoare-parkirajte propisno“.

 

Akcija „Oslobodite trotoare-parkirajte propisno“ pokrenuta je na društvenim mrežama na internetu i za kratko vreme dobila je veliku podršku. Zaposleni u JKP „Parking servis“, uglavnom mladi, ne mire se sa situacijom u gradskom stacionarnom saobraćaju. Podršku na Fejsbuku akciji su dali takođe  mladi ljudi koji žele uređeniji grad. Na stranicu Parking servisa počele su da stižu fotografije bahatih vozača i isto tako parkiranih četvorotočkaša.

„To je jaka podrška, jak vetar u leđa, ali sve dok se naši vozači parkiraju ovako situacija nije dobra. Nemamo dovoljan broj parking mesta ali pogledamo parking kod pijace, koji je često prazan, jasno je da je nekima važnije njihovih 35 dinara za sat parkiranja od opšteg stanja u gradu“, kaže  Adnan Mecinović, koordinator u JKP „Parking servis“.

Akcija će biti nastavljena još većom žestinom, pa će narednih dana biti štampan i flajer koji će pozivati  na poštovanje saobraćajnih propisa.

Podeli