Društvo

Mladi o multikulturalizmu i ljudskim pravima

Kako mladi u Novom Pazaru razumiju i doživljavaju multikulturalizam? Koja su ključna obeležja multikulturalnosti Novog Pazara? Kako mladi gledaju na pojavu esktremizma i radikalizma? Neka su od kljhučnih pitanja postavljenih u okviru održane debate na temu „Mladi govore o multikulturalizmu i ljudskim pravima“ koju je u sklopu projekta “Lokalna platforma za dijalog“ sprovela Akademska inicijativa „Forum 10“.

 

Odgovore na pitanja postavljena u okviru te debate pokušali su da daju mladi, te Hajrudin Hajrović ispred Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara i Brajan Ebel iz ambasade Kanade u Srbiji.

Projekat koji je podržan od strane Ambasade Kanade u Srbiji svoje uporište nalazi u činjenici da lokalnoj zajednici nedostaje najšira strateška društvena debata koja bi uključila sve relevantne aktere zajednice, a koji bi zajednički definisali i promovisali suštinske društvene vrijednosti i radili na jačanju institucija i građanskog društva predlaganjem preporuka za kreiranje praktičnih politika.

Projekat „Lokalna platforma za dijalog“ uključuje organizovanje javnih debata o političkim, ekonomskim i društvenim temama i predstavlja okvir za podsticanje veće participacije građana u kreiranju praktičnih politika i promociju kulture dijaloga između građana donosilaca odluka, predstavnika političkih partija, nevladinih organizacija, eksperata i univerzitetske zajednice na lokalnom nivou.

A. N.

Podeli