Vesti

Biševac podneo prijavu protiv Zukorlića

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je u emisiji Intervju da je protiv narodnog poslanika Muamera Zukorlića podneo tužbu zbog, kako je kazao, klevete i uvrede. Zukorlić je ranije izjavio da je Islamska zajednica podnosila zahteve za dozvolu za izgradnju i proširenje Fakulteta za islamske studije ali da je gradska vlast to odbijala. On je kazao da su pojedini gradski funkcioneri reketaši i da su podložni mitu i korupciji.

Gradonačelnik Biševac ocenio je i da Islamska zajednica mora biti iznad politike.

“Što se tiče mene to je privatana prijava, evo prvi put u životu za 53 godine moraću nekog da tužim, a to je Muamer Zukorlić,  zbog iznetih nesitna ”, rekao je Biševac.

“Zukorlić je rekao da na trećem spratu uzimaju reket, da su oni narkodileri tako da smo zbog toga podneli prijavu javnom tužiocu.  Tužilac treba da ispita Muamera, da otkrije ko su ti ljudi. Ti ljudi imaju ime i prezime, neka kaže ko su.”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

“Islamska zajednica nije jedna stranka BDZ, vera je nešto izvan politike”

“Gradska uprava je i do sada, ali će i u budućem periodu isto raditi, pomagat izgradnju verskih objekata. Čak su pojedici  iz Gradske uprave učestvovali sa svim sredstvima, a grad je svojim sredstvim asfaltirao prostor oko tih verskih objekata”, rekao je Biševac.

“Strasti treba da se stišaju, mi smo uvek za dijalog, ali Zukorlić svake nedelje se svađa I svake nedelje se miri “, rekao je Biševac u intervjuu na Radio-televizuju Novi Pazar.

Podeli