Vesti

Šešelj jedini do sada podržao i stao u odbranu Zukorlićeve divlje gradnje

Danas je nastavljena sjednica Skupštine Srbije, a šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj jedini je do sada podržao i stao u odbranu Zukorlićeve divlje gradnje na Gradskom trgu u Novom Pazaru. Šešelj je ministarku za građevinarstvo Zoranu Mihajlović pitao dokle će njeno ministarstvo “postupati samovoljno i izazivati nemire u društvu” i zašto želi da ruši objekte Islamske zajdenice u Novom Pazaru koji je imovina te vjerske zajednice.

 

“Pokreće se nova afera u Novom Pazaru. Pokreće je Zorana Mihajlović, hoće da ruši objekat Islamske zajednice u Novom Pazaru. Objekat je na imovini te vjerske zajednice, ona se proširuje iz nekih svojih potreba, ne ugrožava nikoga ali taj objekat je najpreči za rušenje.

Zorana Mihajlović progoni sirotinju, a u Novom Pazaru uznemirava javnost i može da proizvede teške posledice. Država ne trpi nikakvu štetu ako Islamska zajednica na svojoj zemlji, pa čak i bez dozvole podigne neki objekat.

Principijelno je da treba treba da postoje  kriterijumi ako ima toliko nelegalno podignutih objekata, mora se napraviti lista prioriteta, a ne ministarka proizvoljno da ruši”, rekao je Šešelj na sednici Skupštine podržavajući Zukorlićevu divlju gradnju.

 

Podeli