Društvo

Vuksanovići uskoro u novom domu

Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za obnovu i renoviranje stare trošne kućice porodice Vuksanović već donosi rezultate. Ekipa televizije Novi Pazar obišla je radove i uverila se da kuća dobija potpuno novi izgled, dostojan čoveka. Već sada, kada su radovi negde na polovini, može se videti koliko za članove ove porodice znači pomoć svih dobrih i humanih ljudi.

Ovako je do skoro izgledala kuća u kojoj je živela šestočlana porodica Vuksanović. Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima ova slika uskoro će se promeniti.

Milica, Miljana, Milena, Vanja i Milka koje su ostale bez majke pre nekoliko meseci, i sada žive sa ocem.  Nisu samo izgubile majku već i harmoniju i mir koji su do tada imale. Uslovi u kojima su živele nisu im bili mnogo važni jer su bili na okupu, a sa malom očevom platom i trošnom kućom u kojoj su provodili dane postali su nepodnošljivi. Međutim ,brojni humani ljudi i organizacije koji su im pomogli do sada doprineli su da se ova šestočlana porodica već sada, kada su radovi na renoviranju kuće na pola, oseća mnogo bolje.

“Ovo je obnavljanje porodične kuće, i za mene i moju porodicu ovo renoviranje mnogo znači”, rekao je otac Srdan Vuksanović.

“Prvenstveno htela bih da se zahvalim muzičarima, odnosno estradnim umetnicima Dženanu Lončareviću i Nikoli Rokviću koji su došli i organizovali koncert za nas. Takođe, se zahvaljujem svim sugrađanima, rođacima i komšijama koji su nam pomogli i dalje pomažu, a posebno se zahvaljujem Zoranu Radisavljeviću koji je u najvećem delu pomogao u obnovi naše kuće. Zahvalila bih se svim humanim ljudima koji su nam pomogli, vašoj televiziji i pozvala bih i druge koji mogu pomoću u materijalu ili drugim stvarima”, istakla je najstarija ćerka Milica Vuksanović.

Humanitarnoj akciji “Srcem i dušom za porodicu Vuksanović” mogu se priključiti svi koji su u mogućnosti da pomognu. To mogu uraditi putem deviznog ili dinarskog računa u Societe Generale banci na ime Milene Vuksanović, a mogu i putem telefona kontaktirati najstariju Milicu Vuksanović kako bi dobili informacije šta je još neophodno kako bi ova porodiva živela u normalnim uslovima.

A. Ademović

Podeli