Društvo

Redukcije vodosnabdevanja zbog teškoća sa preradom vode

Građani Novog Pazara koji žive u drugoj i trećoj visinskoj zoni vode jer filtersko postrojenje pri Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ prerađuje manju količinu vode nego inače. Zbog obilnih padavina tokom jučerašnjeg dana znatno je povećana zamućenost sirove vode pa je samim tim otežano i njeno prečišćavanje na filterskom postrojenju.

Kako je za Radio-televiziju Novi Pazar rekao rukovodilac postrojenja za preradu vode, Rifat Rašljanin, u ovom trenutku postrojenje radi sa 40 % svojih kapaciteta, zbog čega su mnoga domaćinstva ostala bez vode.
Rašljanin kaže da će ekipe preduzeća “Vodovod I kanalizacija” pokušati da ublaže probleme sa nedostatkom vode u naseljima redovnim preusmeravanjima vode u vodovodnoj mreži a od građana je zatražio da budu strpljivi i da brinu o zalihama vode dok problemi sa nedostatkom vode ne budu riješeni.
On ističe da je sva voda koja se distribuira do domova bakteriološki i hemijski ispravana za piće i upotrebu i očekuje da će do potpune stabilizacije vodosnabdevanja i vodenog pristiska doći za četiri do pet dana.
A.Š.

 

Podeli