Politika

Otvorena izložba likovnih radova u školi na Dohoviću

Učenici Osnovne škole ”Halifa Bin Zajed Al Nahjan” na Dohoviću imali su danas priliku da u svojoj školi pogledaju izložbu likovnih radova grupe autora. U skladu sa školskim planom i programom, izložbu je organizovao školski Aktiv likovne kulture.

 

Likovni radovi Ramadana Zatrića, Bojane Pendić, Indire Hodović i gostujuće umetnice Mejreme Dervišević, od danas su dostupni đacima Osnovne Škole na Dohoviću. Izložbu je otvorio predsednik Ativa likovne kulture u ovoj školi Ramadan Zatrić.

Direktor škole Besim Adilović ovom prilikom je čestitao Aktivu likovne kolture koji, kako je rekao, ”svoje vaspitno obrazovno delovanje i praktično pokazuju doprinoseći lepšem izgledu škole”.

Izložba u holu škole nekima od ovih osnovaca zapravo predstavlja novinu i prvu priliku da prisustvuju takvom dogaju, ali među njima ima i onih koji su i ranije posećivali izložbe.

Osim ove izložbe, praktičan doprinos školskog Aktiva likovne kulture ogleda se i na zidovima ove savremene školske zgrade, koja, reklo bi se, i suštinski osavremenjuje kompletan nastavno-obrazovni proces u ovoj školi. Kreativna umetničnička rešenja sa jasno oslikanim porukama dodatno pojačavaju takav utisak i ulivaju nadu u bolju budućnost obrazovanja.

(S.Lj.)

Podeli