Društvo

Počelo probijanje kraka ulice Kej skopskih žrtava

Nakon završenih pripremnih radova započeto je probijanje ulice koja povezuje ulicu Dimitrija Tucovića i Kej Skopskih Žrtava. Kako je istakao glavni koordinator za realizaciju projekata Grada Novog Pazara Ćeho Nikšić to je deo puta na koji su meštani čekali 30 god.  „Ovo je početak izgradnje ulice sa kompletnom infrastrukturom koja će se u toku sledeće godine izgraditi u potpunosti“, dodao je Nikšić.

Probijanje dela ulice Kej Skopskih Žrtava, koja se veže sa ulicom Dimitrija Tucovića, započeto je danas. Kako ističe glavni koordinator za realizaciju projekata Grada Novog Pazara Ćeho Nikšić ona je od velikog značaja za meštane ovog kraja jer su na nju čekali 30 godina.

„Pre mesec dana smo obećali da ćemo raditi na ovome, i zbilja se mnogo pripremnih radnji odradilo da bi danas počeli probijanje ovog puta. On je od velikog značaja za grad Novi Pazar, i kada ga budemo u potpunosti urbanizovali, izgradili sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, mislim da će ovaj put rasteretiti saobraćaj Novog Pazara, sigurno za 20 do 30%“, dodao je Nikšić.

Na projektu nastavka izgradnje ulice Kej Skopskih Žrtava prema rečima Nikšića radilo se dugo. On kaže, da je rešeno dosta pravno imovinskih pitanja, koja su bila smetnja u izradi ovog puta, koji finansira Grad Novi Pazar.

Podeli