Vesti

Dveri: “Povući predlog da se Kamena Gora pretvori u smetlište!”

Opštinski odbor Srpskog pokreta „Dveri“ osudio je predlog dostavljen lokalnom parlamentu u Prijepolju da se predeo Kamena Gora pretvori u deponiju. Ovaj pokret u saopštenju ističe da je taj predeo pod zaštitom države i zahteva da se sporni predlog povuče sa dnevnog reda skupštine Prijepolja.

 

 “Dveri se kategorično protive ovom predlogu da se Predeo izuzetnih odlika Kamena Gora koji je pritom i zaštićeno prirodno dobro prvog i drugog reda a koji je, kao takav stavljen pod zaštitu države, pretvori u deponiju.

 Navikli smo od SNS i od nove lokalne vlasti u Prijepolju na razna iznenađenja ali da će zaštićenu zonu, koja je kao područje prepoznatljivog izgleda sa značajnim prirodnim, biološko-ekološkim, estetskim i kulturno-istorijskim vrednostima zakonom zaštićena da pretvore u smetlište, nikako nismo mogli očekivati, “ kaže se u saopštenju.

 Dveri navode da se radi o predelu izuzetnih odlika koji ne sme imati nikakvu vezu sa smećem, čak ni privremeno, zato zahtevaju da se hitno ovaj predlog povuče sa dnevnog reda i o ovoj lokaciji prekine bilo kakva rasprava a kada se pojave neki novi predlozi da se o tome organizuje javna rasprava koja bi okupila sva relevantna republička, opštinska i regionalna udruženja i NVO koje se bave ekologijom i zaštitom životne sredine.

 “Ovo je veoma ozbiljna tema koja se tiče budućnosti našeg potomstva i naše opštine i zahteva da se njome bave ozbiljni i stručni ljudi a ne diletanti kavi su trenutni vlastodršci u Prijepolju”, kaže se u tekstu.

 Pokret Dveri ukazuje i na obećanja Dragoljuba Zindovića kada je, kako se kaže u saopštenju, tvrdio da će on preko svoje stranke, veza i poznanstava koja ima u ministarstvu rešiti ovaj problem.

Podeli