Društvo

Fond Hadži-Nadžija uživa sve veće povjerenje ambasada

Članovi Fonda Hadži-Nadžija Karabegović Agušević i stipendisti ove fondacije bili su gosti svečanog prijema Ambasade Republike Indonezije, koji je organizovan u čast obilježavanja 71. godine nezavisnosti ove zemlje. Posjeta je realizovana sa ciljem jačanja već uspostavljenih veza ove fondacije sa ambasadom Indonezije koja je u više navarata pružala pomoć fondaciji.

 

Ambasada Indonezije je u proteklom periodu u više navarata pomagla rad fondacije Hadži-Nadžija Karabegović Aguševć u vidu donacije namirnica, novčane pomići,  ali je kao posljedica saradnje postojala i otvorena mogućnost da novopazarski odbarnai studenti besplatno pohađaju mester studije u Indoneziji. Kako ističe predsjednik ove fondacije, Ruždija Agušević, tokom svečanosti je dogovoren natavak saradnje i mogućnosti da se studenti kroz studiranje upoznaju sa različitim kulturama.

Prijemu povodom obilježavanja 71. godine nezavisnosti Republike Indonezije pisustvovao veliki zvanica, državnika, diplomata i ljudi iz javnog I kulturnog života. Fondacija Hadži-Nadžija je sve češće gost brojnih amabasada koje izražavju povjerenje u rad fondacije kroz različite vrste pomoći i saradnje.

Podeli