Društvo

Bajramsko veče u Priboju

U organizaciji  udruženja  Bošnjačka omladina Priboja   i Medžlisa islamske zajednice, upriličeno je Bajramsko veče u Velikoj sali pribojskog Doma kulture,  sa bogatim kulturno umetničkim programom uz prisustvo uglednika iz verskog i javnog života svih Sandžačkih opština kao i gostiju iz Bosne i Hercegovine. 

 

Novosnovano udruženje građana Bošnjačka omladina Priboja se odlučilo da  svoje prve aktivnosti organizuje povodom velikog muslimanksog praznika Kurban Bajrama, i  upravo u ovim Bajramskim mubarek danima i njihovom duhu darivanja, podeli poklon pakete za decu sa posebnim potrebama u dnevnom boravku udruženja za Dečju i cerebralnu paralizu i udruženja za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama Priboj.

Obeleževanje Kurban Bajrama, nastavljeno je sinoć na Bajramskoj večeri u Velikoj sali pribojskog Doma kulture, na kojoj su gosti bili  Hor AK-SARAJ iz Kaknja sa mladim Bilalom Zukanom čije je nadahnuto izvođenje  poznatih ilahija i kasida izazvalo ovacije u prepunoj sali. U  kulturno umetničkom programu učestvovali su i članovi hora SELSEBIL pribojskog Medžlisa islamske zajednice, pevač Enes Merdović učesnik takmičenja Pinkove zvezde i Zvezda možeš biti ti, KUD Fap-Priboj kao i mladi glumci, recitatori i moderatori, članovi udruženja Bošnjačka omladina Priboja.

Bošnjačka omladina Priboja, najavila je na kraju više nego uspešne bajramske večeri, nastavak aktivnosti i projekata koji će uz očuvanje tradicije, kulture i vere, biti usmereni ka afirmaciji mladih i razvoju njihove kreativnosti kao i očuvanju dobrosusedskih odnosa i tolerancije.

Goran Reković

Podeli