Sport

FKNP: Osuđujemo ponašanje naših navijača, odgovornost na sudiji i Delijama

Upravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar oglasio se saopštenjem za javnost kojim izražava žaljenje zbog ispada svojih navijača i najoštrije osuđuje njihovo ponašanje u jučerašnjem meču sa Crvenom zvezdom, ističući da odgovornost za nerede snose i sudija Milan Ilić, kao i pristalice gostiju.

”Velike napore ulažemo kako bi navijanje bilo fer i sportsko, ali su nam u ovom slučaju navijači Crvene zvezde i sudija Milan Ilić otežali posao. Revolt i bes naših navijača izazvan je sudijskim sviranjem nepostojećeg penala i isticanjem četničkih transparenata i nacionalnističkim skandiranjem navijača gostiju”, stoji u saopštenju.

Superligaš iz Novog Pazara navodi i da je i fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga odgurnuo sakupljača lopti dok je napuštao teren posle izmene, čime je isprovocirao publiku koja je burno reagovala.

Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone “lakrdijaše” kojima je interes da duel između ova dva tima bude sve osim sportskog događaja, navodi se u saopštenju.

 A.N

Podeli