Društvo

Bezbedno u školu

Sa početkom školske godine raste i briga za decu u saobraćaju. U toku su radovi na osvežavanju horizontalne saobraćajne signalizacije pored gradskih škola, a iz Direkcije za  izgradnju kažu da će posao biti završen već sutra.

Posao se odvija uglavnom noću, u vreme slabijeg inteziteta saobraćaja, pa zato i sporije, ali radnici Saobraćajne službe Direkcije za izgradnju grada obećavaju da će posao biti završen na vreme. Obeležavaje horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni škola već je završeno u seoskim centrima.

„Do sada je urađena hirzontalna signalizacija pored škola Dojeviće,Postenje, Trnava i u naselju kod nekadašnje FO „RAS“. Radimo u ulicicama  37. sandžačke divizije i Kragujevačkoj, a sutra završavamo kod škola „Bratstvo“, „Stefan Nemanja“,“Tršo“ i „Vuk Karadžić“ „, kaže Ahmet Škrijelj, šef Saobraćajne službe Direkcije za izgradnju grada.

U julu i početkom avgusta u zoni škola su postavljeni i usporivači saobraćaja, tzv „ležeći policajci“ pa će i to doprineti većoj bezbednosti dece na početku školske godine.

Velika odgovornost je i na vozačima koji treba da se pridržavaju postavljene signalizacije u zonama škola, kao i da uvek računaju na brojna iznenađenja koja deca mogu da prirede ne razmišljajući o vlastitoj bezbednosti.

 

D.J.

 

Podeli