Društvo

DUNP: Za upis u septembru 249 mesta

Drugi upisni rok na fakultetima počinje 1.septembra. Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ima ukupno 249 slobodnih mesta, najviše na departmanima za matematičke i tehničke nauke kao i hemijsko tehnološkom departmanu. Na filološkim naukama, pravima i ekonomiji, kao i na psihologiji i biologiji ostalo svega nekoliko samofinansirajućih mesta, koja se izražavaju uglavnom jednocifrenim brojkama.

 

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 249 slobodnih mesta (144 na budzetu i 105 samofinansirajućih).

U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na studijskim programima: vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektira, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje, kao i likovna umetnost.

Budzetska mesta zauzeta su i na filološkim naukama, pravima, ekonomiji, psihologiji,  i biologiji, dok je, kada su u pitanju pomenute studije, preostalo izuzetno malo samofinansirajućih mesta  i reč je uglavnom o jednocifrenim brojkama.

Na Departmanu za matematičke nauke, (u čijem sastavu su tri  studijska programa: matematika, informatika i  matematika, matematika i fizika),  u septembarskom roku može da se upiše ukupno 108  studenta. 

Na Departmanu za tehničke nauke, računarsku tehniku, građevinarstvo  ili audio i video tehnologije  može da upiše  51 brucoš. 

Na hemijsko-tehnološkim naukama, na studijama hemije, poljoprivredne proizvodnje i prehrambene tehnologije, ima ukupno 48 mesta.

Na pravima  je ostalo 13, na ekonomiji 10, psihologiji 6, koliko i na građevinarstvu, srpskom i engleskom po 5,  a na biologiji  samo 3 slobodna mesta.

Prijavljivanje  kandidata  trajaće  1. i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se 5. i 6. septembra.

U junskom upisnom roku upisano je  716  brucoša  i oni će uz devojke i mladiće koji dođu do indeksa u septembru pripadati jedanaestoj generaciji studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru. 

Izvor:DUNP

Podeli