Sport

Amela Terzić u polufinalu OI u trci na 800 metara

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić, plasirala se polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u trci na 800 metara .Fenomenalno istrčano četvrtfinale i drugo mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi u vremenu koje je sekundu slabije od njenog i državnog rekorda u ovoj disciplini. Uz pomoć trenera Rifata Zilkića u Riju i Edina Zukovića koji su novopazarska Amelina logistika, Terzićeva je trčala hrabro, bez straha i kompleksa i to se isplatilo plasmanom u polufinale što je izvanredan uspjeh.

 

Poslije fijaska na  1500 metara, Amela Terzić je danas u prvoj kvalifikacionoj grupi Atlestkosg program,a na Letnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, na skoro duplo kraćoj stazi, u četvrt finalu, trčala sjajno i u vremenu 2:00:99 stigla druga na cilj I plasirala se u polufinale ove atletske discipline. Ovo je drugo najbolje Amelino vrijeme u karijeri na 800 metara I 1,09 stotih je slabije od njenog ličnog I državnog rekorda.

Vidjelo se prije početka trke da je Amela Terzić odlučna, da je uspjela uz pomoć trenera Rifata Zilkića da nekako povrati samopouzdanja poljuljano poslije kvalifikacija na 1500 metara. Krenula je prilično rezervisano I vrlo sporo prošla prvih 400 metara držeći se začelja .A onda je krenula u dugi finiš, nešto što smo priželjkivali I na 1500 metara, I lagano, čini se skoro bez muke prestizala svoje konkurentkinje. Na kraju ispred nje je ostala Britanka Lindzi Šarp. Sjajna trka Amele Terzić I želimo joj sve najbolje u polufinalu koje je na programu Olimpijskih igara u petak  u 2 sata I 15 minuta u ujutru po našem vremenu.

Eto razloga da ostanemo budni I pratimo polufunale olimpijskih igara na 800 metara I našu Amelu Terzić.

F.Karišik

 

Podeli