Sport

Muratović: Nestrpljivo čekamo premijeru u Ljubiću

Trener fudbalera Jošanice Elvir Muratović rekao je da njegova ekipa nestrpljivo očekuje početak takmicenja u Srpskoj ligi Zapad, u kojoj će u okviru prvog kola, u nedelju od 11.00, gostovati Poletu iz Ljubića.

“Termin je malo nezgodan, ali pokušaćemo da se što bolje adaptiramo. Svi su zdravi i spremni i jedva čekaju meč protiv Poleta, koji je čvrsta, organizovana i prava domaćinska ekipa. Želimo da se ostanemo neporaženi, a ako se ukaže šansa probaćemo da osvojimo i sva tri boda”, najavio je Muratović.+

Jošanica je tokom priremanog ciklusa odigrala pet kontrolnih utakmica, u kojima su pobeđeni Zlatibor (1:0), sjenička Sloga (2:0) i Tutin (3:0), dok su dueli protiv Bokelja i Tirane završeni nerešenim ishodom, bilo je 1:1, odnosno 0:0.               

“Zadovoljan sam kako smo radili, a pripremne utakmice pomogle su mi da formiram ekipu. Svi su se maksimalno zalagali, gotovo da imamo dva podjednaka tima, što podiže nivo treninga i kvalitet igre”, ocenio je Muratović.

Jošanicu su tokom leta pojačali Jasmin Koč i Faruk Bihorac iz Novog Pazara, kao i Aleksandar Miletić iz kragujevačkog Radničkog 1923, dok su dvojno registrovani Pavle Nićiforović, Ensar Bajramlić, Mehmed Avdić, Ervin Alijagić, Emir Hazirović, Hamza Džanefendić, Vahid Gicić i Semin Smajović iz redova pazarskog superligaša.

S druge strane, ekipu je napustio Ervin Kačar, koji je obukao dres Novog Pazara, dok je Saladin Radetinac novi član Tutina.              

“Bez lažne skromnosti, mislim da imamo tim za sredinu tabele. Ako bude prilike da se uradi nešto više, pokušaćemo da učinimo i nešto više od toga. Liga je jaka, svesni smo toga i pred nama su veliki izazovi”, istakao je Muratović.

M. Minić

Podeli