Društvo

Ambasador Maroka dodijelio besplatan hadždž za jednu osobu

Fondacija Hadži-Nadžija Karebgović Agušević i ove godine omogućiće jednoj osobi da besplatno  otputuje u Meku i obavi  Hadždž.  Ovaj poklon  posledica je dobrih odnosa Fondacije sa Ambasadom Kraljevine Maroko u Beogradu, koja je odlučila da finansira troškove ovog putovanja.

Ovo nije prvi put da u organizaciji Fondacije Hadži-Nadžija osobe slabijeg materijalnog stanja, koje se poznate po svojoj bogobojaznosti i skromnosti, dobiju priliku da obave obrede hadždža, što je mnogima od njih dugogodišnja životna želja. Ovog puta besplatan hadž dodjeljuje Ambasador Maroka u Srbiji Njegova Ekselencija Abdelah Zagour, koji je na obilježavnju nacionalnog praznika Dana krune, pozvao i predstavnike fondacije HNK i stipendiste ovog fonda.

Jedan od projekata pomoći studentima, osim stipedniranja jesu i besplatna studijska potovanja koja su opet poseldica ugleda fondacija kod mnogih donator i amabasada.

Na ovaj način Fondacija je nedavno obezbjedila talentovanoj učenici iz Novog Pazara besplatan desetodenveni boravak u Baku glavnom gradu Azerbjedžana.  Ona je bila jedan od petučenika   na nivou Srbije koji su o trošku Ambasade Azerbjedžana iskoristili ovu privilegiju.

 

Armin Šaljić

Podeli