Društvo

Opština Priboj dobila savetnika za strane investicije i ulaganja

Potpisivanjem ugovora sa španskim ekspertom za investicije  Markom Toresom Ramosom, opština Priboj je dobila  svog prvog savetnika za oblast srtanih investicija i ulaganja. Prema rečima čelnika lokalne samouprave, Toresa su na to mesto kvalifikovali dobri rezultati u  prethodnom periodu u kom je  dao veliki doprinos na realizaciji projekta dovođenja španske kompanije Refisa u Slobodnu zonu Priboj.

Sastanku i potpisivanju  ugovora u kabinetu predsednika opštine  Lazara Rvovića, prisustvovali su i narodni poslanik iz Priboja Krsto Janjušević, novopostavljeni pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni i ekonomski razvoj Jasmin Hodžić, direktor kompanije „Refisa – Balkan“ Zoran Marković, direktor Uprave carina Užice Mićo Vučućević i direktori „Industrijskih parkova“  i „Slobodne zone Priboj“ .

Prema rečima predsednika opštine Priboj, g-din Marko Tores Ramos će ove poslove obavljati bez naknade a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg ambijenta za ulaganje i strane investicvije u opštine sa akcentom na privlačenje što većeg broja investitora  u Slobodnoj zoni Priboj.

U najvama  učesnika  sastanka, španska kompanija Refisa bi trebalo da polovinom septembra  počne sa serijskom proizvodnjom poliesterskih elemenata u Slobodnoj zoni Priboj, a u tom periodu se očekuje i potpisivanje ugovora sa još jednom kompanijom iz Španije, u projektu kojim takođe koordinira novi savetnik Marko Tores.

Goran Reković

Podeli