Društvo

Dani borovnice na Kopaoniku

Na Kopaoniku toko  naredna tri dana biće održana tradicionalna manifestacija Dani borovnice. Organizatori manifestacije su: Turističko sportska organizacija Raška, Opština Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain Resort.  Tokom manifestacije, tradicionalno će se održati i takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti, kao i pešačka tura i panoramska vožnja žičarom za sve ljubitelje prirode.

 

Otvaranje manifestacije zakazano je za sutra u podne uz pozdravnu reč organizatora. Od 13h zakazano je  takmičenje u berbi borovnica , dok je za  14h planirano predavanje na temu očuvanje i zaštita borovnica u prostorijama Nacionalnog parka. Prodajni štandovi proizvoda od borovnice, kao i proizvodi domaće radinosti biće postavljeni od otvaranja manifestacije. 

Drugog dana manifestacije, u subotu ,od 10 do 13 sati, biće organizovana  pešačka tura „Borovnici u pohode“, u organizaciji Planinarsko- ekološkog društva “Zeleni putokazi“, dok će u 13h  na trgu u Konacima nastupati  Kulturno – umetnička društva iz Brusa. Stručni žiri će u vremenu od 11do 14 sati ocenjivati proizvode od borovnice u kategorijama: alkoholna pića, sokovi, slatka i želei, džemovi i pekmezi Od 15sati uslediće svečano zatvaranje manifestacije uz dodelu nagrada.

Za nedelju je, u sklopu manifestacije predvidjena  biciklistička trka “Tri strane Kopaonika”  

 

J.Jelić

Podeli