Društvo

Neplatiše na sud

JKP ” Toplana” od svojih korisnika potražuje preko 150 miliona dinara od čega građani duguju 115 miliona a privreda 36 miliona dinara. Iako je ovo preduzeće odobravalo reprogram, odziv je bio slab.

Zbog toga su u Toplani bili prinuđeni da tuže veliki broj neplatiša i ti se sporovi vode sudskim putem, a tako će, kako najavljuje direktor Dejan Nićiforović, biti i ubuduće.

I pored mnogobrojnih obaveštenja da dugovanja moraju izmiriti i ponuđenih reprograma, odnosno olakšica za plaćanje duga, korisnici usluga “Toplane” su se oglušili.

Kako bi svoja potraživanja naplatili, ovo javno preduzeće neplatišama nakon tri uzastopno neplaćena računa šalje privatnog izvršitelja na naplatu, kojeg je država za Novi Pazar odredila 1. januara ove godine.

I ovaj vid naplate ide sa poteškoćama, ali značajan broj korisnika izmiri veći deo duga. Ukoliko ima tuženih korisnika koji se odluče da izmire dug, tužba može biti povučena.

Nićiforović ističe da su, pored problema vezanih za dugovanja, uspeli da izmire sve obaveze prema dobavljačima za prethodnu sezonu i da su trenutno u toku pregovori sa NIS-om za narednu grejnu sezonu. On se nada da će i ove zime korisnici biti zadovoljni grejanjem, kao što su bili prethodne dve.

B. B.

Podeli