Društvo

Zajedno bezbedniji

U Svečanoj sali Kulturnog centra, danas je organizovan okrugli sto na temu „ Zajedno bezbedniji – buduća saradnja između institucija i organizacija civilnog društva u Novom Pazaru“.

Cilj je da se, međusobnom saradnjom, podigne nivo bezbednosti svih građana Novog Pazara. Organizatori okruglog stola bile su  nevladnine organizacije Urban in i Akademska inicijtiva Forum 10.

Današnji okrugli sto imao je za cilj početak dijaloga i uspostavljanje komunikacije između institucija i organizacija civilnog društva, kako bi lakše pronašli način rešavanja bezbednosnih izazova sa kojima se suočava lokalna zajednica.

Prema rečima Seada Biberovića iz Urban ina, ovo je prvi sastanak takve vrste. On se nada da će iz konkretnih zaključaka biti iznedreni i prvi koraci ka rešavanju problema i zajedničkog rada na podizanju bezbednosti.  

Okrugli sto održan je u okviru projekta „Dani ljudske sigurnosti“, koju, uz podršku Vlade Švajcarske i Grada Novog Pazara , realizuje Kulturni centar Damad, a cilj je podsticanje dijaloga na temu ljuske sigurnosti i društvene bezbednosti, uključujući i pitanje ekstremizma i radikalizma u Novom Pazaru, kao i uloge institucija, organizacija civilnog društva i građana.

Dani ljudske sigurnosti u Novom Pazaru traju do 25. jula .

J. Jelić
 

Podeli