Sport

Mehmedović: Dobar nastup na 53. MOSI

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da su sportisti iz tog grada ostvarili dobre rezultate na 53. Međurepubličkim omladinskim sportskim igrama (MOSI) u Rogatici.

“Doneli smo mnošto medalja i pehara iz Bosne i Hercegovine. Dostojno smo reprezentovali naš grad i trudili se da ga afirmišemo na svakom koraku. Stekli smo mnoga prijateljstva, što je za nas veoma bitno. Želimo dobre odnose sa svim sportistima u regionu”, rekao je Mehmedović.

Zlatne medalje u Rogatici osvojile su muške ekipe u odbojci i odbojci na pesku, dok su ribolovci završili na drugoj poziciji.

Bronzanim odličjima okitile su se košarkašice, ženski tim u odbojci na pesku, atletičar Haris Ajdarević u trci na 3.000 metara, atletičarka Amra Terzić u disciplini 1.500 metara, biciklista Elvedin Ćatović i biciklistička ekipa koju su još činili Admir Kolašinac, Nermin Ćatović i Samed Ibrahimović.

“Organizacija MOSI u Rogatici bila je na zavidnom nivou, radi se o malom gradu u koji se sjatio veliki broj sportista. Tereni i objekti mogli su da zadovolje naše kriterijume”, ocenio je Mehmedović.

Ovogodišnje MOSI imale su više od 1.900 učesnika iz 27 gradova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su se nadmetali u 14 sportova.

Naredni domaćin jedne od najvećih manifestacija amaterskog sporta u ovom delu Evrope biće crnogorski grad Pljevlja.

M. Minić

Podeli