Društvo

Sarimsakli hit destinacija i ove godine

Interesovanje turista iz Srbije za letovanje u Turskoj prilično se povećalo u odnosu na  prošli mjesec, tako pokazuju julske rezervacije. U ekskluzivnom turskom letovalištu Sarimsakli, u blizini Ajvalika na Egeju, gdje je više od pola miliona žitelja porijeklom sa Balkana, letuje veliki broj gostiju iz Srbije.

Uprkos napadima koji su zadesili Tursku, i spoljno političkim odnosima te zemlje, turistička sezona je u procvatu, u odnosu na predhodni mjesec. U Tursku se polako vraćaju ruski gosti, a u odnosu na jun, potražnja aranžmana za ovu zemlju porasla je za 40%. Tradicionalno u Sarimsakliju godinama unazad letuje veliki broj turista iz Novog Pazara i Srbije.

Turska nudi najbolji odnos cijene i kvaliteta, turistički radnici se ne brinu mnogo zbog napada u toj zemlji, a prema vjerovanju vlasnice turističke agnecje “Znak travel” Nereske Biberović ništa što se desilo neće ubjediti goste iz Srbije da tako lako odustanu od Sarimsaklija.

„Mi nastavljamo kao i svake godine da goste dovodimo u Sarimsakli. Bezbjednost je kao i uvijek na visokom nivou. Gosti su zadovoljni, cijene su niske, aranžmani vrlo povoljni. Pozivam sve koji se još uvijek nisu odlučili da dođu do naše agencije i odaberu neku zanimljivu destinaciju, mi ćemo im svakako preporučiti i Sarimsakli“, rekla je vlasnica agencije „Znak travel“ Nereska Nerka Biberović.

Gotovo dvije decenije njena agencija u saradnji sa partnerima iz zemlje odvodi goste u Sarimsakli u najekskluzivnije hotele  po najpovoljnijim cijenama, po principu odmor za sve.

A. Nićiforović

Podeli