Društvo

Mali Avganistanac (4) poginuo u Raški, odmah sahranjen u Novom Pazaru

Četvorogodišnji dečak Samil Saleni iz Avganistana poginuo je u Raški kada je pao i glavom udario u beton. Kako Informer saznaje, tragedija se dogodila rano jutros u blizini železničke stanice, piše Informer.

 

Lekari su ubrzo stigli ali za njega nije bilo spasa. Policija je obavila uviđaj i istražuje detalje ove nesreće.

Nesrećni dečak je sa roditeljima krenuo za Suboticu a odatle su planirali da odu u Mađarsku. Sa njima je bilo još petnaest njihovih sunarodnika.

– U pitanju su migranti koji su naveli da su pešice i vozovima stigli do Srbije – rekao je Informeru izvor iz istrage.

Roditelji nastradalog Kasim i Vadžiha ne prestaju da plaču i kažu da im je život posle ove tragedije beznačajan.

– Ostali smo bez jedinog deteta i njegovo telo ostavljamo ovde. Nemiri u našoj zemlji uzeli su sve što smo imali a sada i sina – rekao je Kasim za Informer.

Njegova supruga Vadžiha je u devetom mesecu trudnoće i porodiće se za nekoliko dana.

– Ne mogu da se radujem porođaju kada sam izgubila sina. Ostala sam bez svog srca, bez duše. Hvala ovim ljudima koji su nam se našli i pomogli nam – rekla je ona.

Samil je sahranjen na Velikom groblju u Novom Pazaru nekoliko sati nakon tragedije.

Sahranu su organizovali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i humanitarna organizacija “Otvorena ruka” iz Na.

– Brzo smo se organizovali i pomogli ovoj porodici i ljudima koji su bili sa njima. Dobili su hranu i odeću, to im neće umanjiti bol za sinom ali će im pokazati da nisu sami na ovom svetu – rekao je član ove organizacije Edin Kolašinac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac bio je van grada kada su ga obavestili da se tragedija dogodila a njegovi saradnici su mu preneli da je potrebno organizovati sahranu na muslimanskom groblju. Prekinuo je službeni put i vratio se u Novi Pazar.

– Odmah smo uradili sve što je do nas da pomognemo i da im olakšamo koliko možemo. Uključili su se i građani koji su prikupili hranu i odeću. Otvorena ruka je organizovala i svoje volontere, ovoj porodici dali su sve što im je potrebno. Oni će prenoćiti kod naših sugrađana a zatim će nastaviti svoje putovanje – rekao je Biševac za Informer koji je prisustvovao sahrani dečaka. 

Podeli