Sport

Simović: Balkansko zlato podstrek u karijeri

Novopazarska atletičarka Teodora Simović rekla je da će joj zlatna medalja na 5.000 metara, koju je osvojila na 75. Balkanskom prvenstvu u rumunskom Piteštiju, biti podstrek u nastavku karijere.

“To je kruna mog jednogodišnjeg rada. Bilo je teško vratiti se u pravi ritam posle povrede, koju sam doživela pre 12 meseci u Staroj Zagori. Prezadovoljna sam, a i pobedničko vreme je dobra podloga dalji rad”, ocenila je Simović.

Ona je u Piteštiju u finišu sustigla domaću takmičarku Moniku Floreu, koja je imala ubedljivu prednost tokom većeg dela trke, pobedivši vremenom od 16 minuta, 28 sekundi i 98 stotinki.

“Poznajem Floreu prilično dugo, kao i na kraju trećeplasiranu Anastasiju Karakacani iz Grčke. Jedino mi je Rumunka Roksana Barka bila nepoznanica, ali gledala sam je dan ranije na 3.000 metara”, kazala je Simović.     

“Kada je Florea napravila ubedljivu prednost, odlučila sam da ostanem u grupi. Nisam planirala zlato, ali trka se tako odvijala da sam uspela da iskoristim situaciju”, dodala je ona.

Lični rekord Teodore Simović na 5.000 metara iznosi 16:12,09 minuta, a ostvarila ga je prošle godine u Kragujevcu.

M. Minić

Podeli