Sport

OFK Ras i Pazar juniors 2011 u sredini tabele

Prošlog vikenda završeno je takmičenje u Raškoj okružnoj ligi, u kojoj je je OFK Ras zauzeo deseto mesto sa 40 bodova, dok je Pazar juniors 2011 na 12. poziciji osvojio dva boda manje.

Predsednik OFK Rasa Stanko Vukićević rekao je da je taj klub bolje igrao u prolećnom delu prvenstva.

“Iza nas je uspešna sezona, pošto smo prvom timu priključili devet igrača iz naše škole. To su deca mlađa od 17 godina i njihova afirmacija je najveći rezultat. Poboljšali smo i sportsku infrastrukturu, koja je na zavidnom nivou”, istakao je Vukićević.

On ne isključuje mogućnost da ekipa sledeće sezone konkuriše za plasman u Zonu Morava, dodajući da to neće biti po svaku cenu.

“Nećemo da igramo samo jedno leto u zoni, ispadnemo i rasformiramo klub. Ipak, ako stabilizujemo finansije, uz još ozbiljniji rad, možemo da se borimo za sam vrh tabele”, ocenio je Vukićević.

S druge strane, Pazar juniors 2011 je pružao kvalitetnije partije u prvom delu ligaškog takmičenja, a predsednik tog kluba Almir Šaćirović izjavio je da je prekretnicu predstavljao poraz na domaćem terenu od Radničkog iz Kovača od 1:2 u 13. kolu.    

“Nakon tog nesrećnog poraza dospeli smo u krizu na svim nivoima. Napustio nas je i šef stručnog štaba Adnan Nuradinović, koji je sa još nekoliko igrača otišao u Jošanicu. U poslednjih sedam kola mnogo nam je pomogao trener Ivan Jovanović”, naveo je Šaćirović.

Šaćirović je priznao da Pazar juniors 2011 priželjkuje skori nastup u zonskom rangu, ali je pojasnio da su za to potrebna i veća ulaganja.

“To je cilj koji uvek sebi postavimo, ali finansiramo se isključivo iz gradskog budžeta. Za prvo mesto u ovoj ligi potrebna su i dodatna sredstva”, kazao je prvi čovek Pazar juniorsa 2011.  

Šampionsku titulu u Raškoj okružnoj ligi osvojio je Radnički iz Kovača, koji će od sledeće sezone igrati u Zoni Morava, a ispala su dva najslabija tima – Budućnost iz Konareva i Gruža.   

M. Minić

Podeli