Sport

Trka kroz Srbiju: Mugerliju etapa i žuta majica

Slovenački biciklista Matej Mugerli, koji nastupa za azerbejdžanski Sinerdži iz Bakua, pobedio je danas na trećoj etapi 56. Trke kroz Srbiju voženoj od Priboja do Novog Pazara u dužini od 123,6 kilometara, čime je preuzeo i žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

 

Mugerli je slavio vremenom od tri časa, devet minuta i devet sekundi, a posle 2:31 minuta u cilj je ušla grupa od 18 biciklista, gde su drugo i treće mesto zauzeli Aleks Turin iz italijanskog tima Unieuro Viljer Trevijan i član austrijskog Tirola Klemens Frankhojzer.

“Etapa je bila teška, taktike je bilo malo i krenuo sam punom snagom od starta. Na 30 kilometara pre cilja, momak iz Tirola (Frankhojzer) je pao i išao sam do kraja sam”, rekao je Mugerli posle današnje etape.     

U toj grupi, kao 15. etapu je završio najbolje plasirani biciklista iz Srbije Stefan Stefanović, koji nosi dres čačanskog Borca. Novopazarci Ernad Beganović i Elvedin Ćatović zauzeli su 59. i 89. mesto, sa 4:52, odnosno 13:46 minuta zaostatka za Mugerlijem.  

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je taj grad ponosan na činjenicu da je bio etapni domaćin na ovogodišnjoj Trci kroz Srbiju.

“Ovo je grad sporta, pa je uprkos sparnom vremenu bilo dosta publike. Čestitam takmičarima, među kojima su i dvojica Novopazaraca. Oni nastavljaju našu biciklističku tradiciju na koju smo ponosni mi i cela Srbija”, istakao je Biševac.    

Od 106 biciklsita u karavanu, Mugerli ima najbolji rezultat od 9:22,19 časova, a prate ga Turin sa 2:12 minuta slabijim vremenom i Hrvat Matija Kvasina iz Sinerdžija sa zaostatkom od 2:22 minuta.

Stefanović na 13. poziciji najbolji je od predstavnika Srbije, a za Mugerlijem kasni 2:47 minuta. Beganović je 78. sa 19:46, a Ćatović 85. sa 27:09 minuta zaostatka.

Osim žute majice vodećeg u ukupnom plasmanu, Mugerli nosi još zelenu (najbolji na prolaznim ciljevima) i tačkastu majicu (najborbeniji vozač – Trofej Bora Ivković)   

Plava majica pripada Kvasini kao najboljem na brdskim ciljevima, dok je bela u vlasništvu najboljeg mladog vozača Denisa Paulusa iz Tirola.

Sinerdži je vodeći u ekipnom plasmanu, a slede Unieuro Viljer Trevijan i trećeplasirani Tirol.

Četvrta etapa na 56. Trci kroz Srbiju od Novog Pazara do Sokobanje na programu je sutra, a biće duga 191,4 kilometra.

M. Minić

Podeli