Sport

Završene zonske lige, pehar Jošanici

Prošlog vikenda završena su ligaška takmičenja u zonskim ligama Regiona zapadna Srbija, a šampionsku titulu u moravskoj grupi osvojila je ekipa Jošanice.

Novopazarski sastav je u poslednjem 30. kolu savladao na svom terenu ekipu Orlovca sa 6:2, a blistali su trostruki strelac Edis Ibrahimović golovima u 10, 17. i 55. i Altin Grbović, koji je mrežu rivala pogađao u 64. i 70. minutu.

Precizan u timu Jošanice bio je i Elvis Holić u 24, dok su na drugoj strani Saladina Radetinca uspeli da savladaju Mladen Grujičić u 51. i Miroslav Sedlarević u 60. minutu.

Šampionska ekipa Jošanice je sa 60 bodova izborila povratak u Srpsku ligu Zapad, a drugoplasirana Sloboda iz Čačka osvojila je šest bodova manje. Tutin je zauzeo šesto mesto sa 40, ispred Bana sa 39 bodova.

Iz lige ispali Ovčar sa 27, Omladinac sa 21 i poslednjeplasirani Polet, koji je osvojio 13 bodova, dok će Trepča status zonaša pokušati da izbori kroz baraž.

U Zoni Drina, sjenička Sloga takmičenje je okoncala na šestom mestu sa 43 boda, što je 25 bodova manje od prvoplasiranog Zlatibora iz Čajetine, koji se plasirao među srpskoligaše.

Polimlje je 12. sa 41, a ispali su novovaroški Zlatar sa 35, Budućnost sa 34 i Brezovica sa 12 bodova.

M. Minić    

Podeli