Društvo

Poklon paketi „Hasene“ za početak ramazanskog posta

Humanitarna organizacija Hasene ulepšala je sam početak ramazanskog posta najsiromašnijim Pribojcima,  podelom   250 ramazanskih paketa,  koji su  samo nastavak dobre saradnje i humanitarne misije Hasene u Priboju u proteklih 5 godina.

 

Internacionalna humanitarna organizacija Hasena iz Turske, već petu godinu za redom, u svojoj humanitarnoj misiji u Srbiji, prilikom obeležavanja  svih značajnijih muslimanskih praznika, obraduje najugroženije slojeve stanovništva bajramskim i ramazanskim poklonima. Ove godine za 250 pribojskih porodica stigli su ramazanski paketi, obeleživši tako  darovanjem sam početak   posta uz veliku zahvalnost prisutnih blagostima Ramazana.

O posebnoj pažnji Hasene  koju poklanja  aktivnostima  ka građanaima Priboja, govorio je koordinator Hasen za Srbiju Nedžad Kahrović: „ … Priboj je jedna oskudna opština i zbog toga je naša pomoć ovde i najizdašnije. U prošlogodišnjoj podeli 650 ramazanskih paketa, Pribojci su dobili 350, a ove godine od 500 paketa pomoći, najveći deo je opredeljen za Priboj..“

Prema rečima koordinatora Hasene Nedžada Kahrovića, u planu je i proširenje humanitarnog delovanja koje će podrazumevati uvođenje stipendija za školovanje kao i pomoć u nabavci  školskog pribora za najugroženije učenike i njihove porodice.

Goran Reković

Podeli