Društvo

Tradicionalna šetnja i zabava maturanata pribojske Gimnazije

Maturanti pribojske Gimnazije su ovog vikenda  tradicionalnom šetnjom glavnom ulicom i maturskom zabavom, obeležili završetak školovanja u rodnom gradu i početak priprema za  nastavak svog obrazovanja u univerzitetskim centrima u Srbiji i inostranstvu.

Ovogodišnja tradicionalna maturska šetnja bila je produžena u odnosu na ostale godine, tako da je maturante pribojske Gimnazije po izuzetno lepom vremenu na matursko veče ispratilo sem rodbine i prijatelja i veliki broj sugrađana okupljenih u šplairu duž cele glavne ulice u novom delu grada.

Tradicionalno  opredeljenje najvećeg broja pribojskih gimnazijalaca za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama, evidentno je i ove godine kod većine od 89 maturanata u razgovoru o njihovim daljim planovima i željama.

Za našu televiziju su govorili maturanti Nevena, Aida i Pavle, o čijim uspesima smo izveštavali  tokom njihovog  školovanja, o vrhunskim  rezultatimana školskim  takmičenjima, naučnim radovima u istraživačkoj stanici Petnica i sportskim aktivnostima u Ženskom odbojkaškom klubu Priboj i KK Priboj.

Vrhunski provod i dobra atmosfera na maturskoj proslavi potrajala je do jutarnjih časova u dirljivom rastanku još jedne generacije pribojske Gimnazije.

Uz najlepše želje za nastavak njihovog obrazovanja van Priboja, prisutni roditelji i pedagozi tokom maturske šetnje izrazili su i nadu da će se angažovanjem svih struktura u Priboju stvoriti uslovi da se većina  akademski obrazovanih mladih Priboja, nakon završetka školovanja vrati u svoj rodni grad i doprinise razvoju zajednice.

Goran Reković

Podeli