Društvo

Kontrola vozača na opijate

Alkohol kao uzrok saobraćajnih nezgoda na području PU Novi Pazar poslednjih godina beleži pad zahvaljujući stalnim kontrolama saobraćajne policije. Pored alkohola policija je u poslednjoj akciji, ovih dana, kontrolisala učesnike u saobraćaju na upotrebu narkotika.

Prvo tromesečje ove godine u PU Novi Pazar obeleženo je dobrim rezultatima na polju bezbednosti saobraćaja. Po statističkim podacima odvijanja saobraćaja i zabeleženih saobraćajnih nezgoda Novi Pazar je zauzeo drugo mesto u Srbiji.

Planski i sistematski Odeljenje saobraćajne policije usmeravalo je rad na najvažnije uzročnike saobraćanih nezgoda pokušavajući da ih u potpunosti iskoreni ili smanji.

Već nekoliko godina unazad alkoholisanost vozača  beleži pad, brza i bahata vožnja takođe, ali zato se pojavljuju nove „moderne“ opasnosti.

Policajci su se kod kontrole saobraćaja susretali sa različitim čudnim stanjima vozača sumnjajući na narkotike, ali to nisu mogli da dokažu.

Ovih dana je u saradnji sa kolegama iz Čačka sprovedena akcija kontrole koja je obuhvatila i ove prekršioce.

Otkriven je i sankcionisan izvestan broj onih koji su vozili pod uticajem alkohola (četiri vozača), a među 18 kontrolisanih na narkotike, posebnom opremom, otkriven je jedan.

Saradnjom sa drugim policijskim upravama akcije kontrole vozača na opijate biće češće, kažu u Odeljenju saobraćajne policije u Novom Pazaru.

Iako prva akcija nije potvrdila da mnogi učesnici u saobraćaju voze pod uticajem psihoaktivnih supstanci, ona je pokazala da eventualni prekršioci moraju od sada da računaju i na ovakve kontrole.

D. J.

Podeli