Društvo

Karavan “Moja Srbija” u subotu u Novom Pazaru

Novi Pazar će u subotu biti domaćin turističkog karavana „Moja Srbija“ koji je dio istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije namjenjene domaćim turistima s ciljem da predstavi ponude Srbije u letnjem periodu. Novi Pazar predstavlja se danas na manifestaciji u Užicu.

 

U okviru karavana „Moja Srbija“ Turističke organizacije Srbije predstavljaju se gradovi koji su obuhvaćeni ovim projektom. Novi Pazar kao domaćin predstaviće sutra na Gradskom šetalištu kod Sebilja sve lepote, bogatstva i turističke potencijale ovog kraja. Na cijelodnevnoj manifestaciji bogatoj kulturno zabavnim porogramom predstaviće se mladi i talentovani Novopazarci.

Specijalnom revijom učenika škole za Dizajn predstaviće se njihov rad i pazarski džins.

Najveću pažnju gostiju privući će specijaliteti lokalnih usgostitelja i učenika Turističko-ugostiteljske škole, odnosno tradicionalna hrana i specijaliteti ovog kraja.

Pored Novog Pazara predstaviće se i opštine Raška Sjenica i Tutin. Karavan je već danas u Užicu, u subotu u Novom Pazaru, a obići će još i Zajećar, Niš, Vranje, Požarevac, Kragujevac, Kruševac, Valjevo, Čačak, Novi Sad, Zrenjanin, Sombor i Beograd.

(A. N. )

 

Podeli