Politika

Damad organizovao večeru za novinare

U okviru svog projekta Integrisani odgovor zajednice na radikalizam i ekstremizam u Novom Pazaru Kulturni centar Damad organizovao je večeru sa novinarima. Cilj ovog okupljanja je da Kulturni centar Damed obavesti novinare o svom dosadašnjem radu i aktivnostima koje će sprovoditi u daljem periodu.

Jedan deo aktivnosti koje će sprovesti Kulturni centar Damad biće usmeren ka novinarima, da bi se definisale smernice i principi senzibilnog izveštavanja o svim temama koje se tiču ljudske bezbednosti i sigurnosti .

“Najavljujem Dane ljudske sigurnosti u Novom Pazaru, koje planiramo od 20. juna do 20. jula sa željom da zajednici pružimo priliku i mogućnost da na različitim nivoima i u različitim oblicima fokusiramo svoju pažnju na aspekte ljudske sigurnosti, da potražimo odgovore na neka pitanja i da promovišemo pristupe koji uvažavaju da je Novom Pazaru potrebna socijalna i politička stabilizacija,”  kazala je direktorka Kulturnog centra Damad.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra Damad Zibije Šarenkapić sredstva informisanja će doprineti kroz svoje medijske kuće, kao njihovi predstavnici i kroz individualno promovisanje koncepta ljudske sigurnosti i bezbednosti.

J. B.

Podeli