Vesti

Ambasador Norveške u Gradskoj upravi

Gost Gradske uprave Novog Pazara bio je ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornštad, koji je razgovarao sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem I predsednikom Skupštine grada Mirsadom Đerlekom o dosadašnjim investicijama koje je Norveška uputila Novom Pazaru ali i o realizaciji novih ideja i projekata najviše vezanih za obrazovanje, i zapošljavanje mladih.

Ambasador Bjornštad je istakao da je najveći problem u Novom Pazaru nezaposlenost kao i da će Norveška država i ambasada pokušati da pomognu da se otvore nova radna mesta najviše za mlade, ali će biti saradnje i na drugim poljima.

“Osim na planu ekonomije, planiramo da unapredimo i saradnju u oblasti obrazovanja jer su biznis i obrayovanje neraskidivo povezani” – rekao je ambasador Bjornštad.

I gradonačelnik Novog Pazara i predsednik lokalnog parlamenta istakli su dosadašnju dobru saradnju sa norveškom ambasadom i najvili nove projekte. Takođe, apostrofirali su da je politika Novog Pazara stvaranje prijatelja širom sveta, što je pokazano i kroz odnos sa Norveškom.

K.Radović

 

Podeli