Društvo

Malinari razmenjuju iskustva kroz druženje

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja organizuje posjetu Centru za razvoj malinarstva u Prijepolju i druženje sa uzgajivačima maline u tom gradu kako bi poljoprivrednici iz Novog Pazara na terenu vidjeli šta sve preduzimaju oni koji malinu gaje dugi niz godina. Putovanje za poljoprivrednike zakazano je za 29. maj.

Novopazarski malinari su početnici i svaki vid iskustva i savjeta im je dobrodošao. Predsjednik međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić kaže da su baš ove godine posebno bile nepovoljne vremenske prilike za uzgoj maline. Ipak mnogi malinari ističu da su im sadnice u većem broju primljene i da tek očeku rezultate.

Kao vid pomoći Međuopštinska unija organizuje prijevoz za poljoprivrednike do Centra za razvoj malinarastva u Prijepolju. Ovo je je samo jedn od vidova pomoći za one koji se bave malinarstvom, a oni kojima nedostaju prateći elemnti u mlainjacima mogu se posavjetovati sa predstavnicima Unije poljoprivrednika o nabavci tih elemenata u mjesima gdje su oni najjeftiniji i najkvalitetniji.

(A.Š.)

Podeli