Sport

Bukvić: U Budimpeštu po zlato

Član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Sedad Bukvić rekao je da veruje da će osvojiti zlatnu medalju na Svetskom kupu, koji će se održati od 12. do 15. maja u Budimpešti.

“Odlično se osećam, uoči izuzetno jakog takmičenja u Mađarskoj. Trenirao sam dva puta dnevno, kombinujući salu, trčanje i teretanu, a uskladio sam i ishranu. Drago mi je da sam ponovo izborio mesto u reprezentaciji Srbije i nadam se zlatu”, rekao je Bukvić.

On je prošle godine na Svetskom kupu u Segedinu osvojio najsjanije odličje u lou-kiku do 60 kilograma, a ponovo ga očekuje nastup u istoj disciplini i kategoriji.

“Lepa sećanja vežu me za Svetski kup u Mađarskoj, prošle godine pobedio sam domaćeg borca Petrinu Pala i u finalu Turčina Alpera Memiša. Ove godine, ipak, biće mi najvažnije da trijumfujem na Evropskom prvenstvu u Turskoj”, istakao je Bukvić.

Trener Husein Dupljak izrazio je očekivanje će Bukvić uspeti da odbrani pobednički trofej na Svetskom kupu.

“Odličan je borac i prilično je spreman. Nažalost, zbog obaveza u klubu neću biti s njim, ali tu su ostali treneri. Ako ih bude slušao, sigurno će dobro proći. Ne sme da srlja”, upozorio je Dupljak.

Ovaj trofejni stručnjak ocenio je da su Bukviću potrebni jaki mečevi da bi se što bolje pripremio za šampionat Evrope, koji će se održati u Antaliji od 22. do 29. oktobra.

“Priželjkujem što jače rivale, a u Budimešti će ih sigurno biti. Na ovom takmičenju trebalo je da nastupi i Saida Bukvić, ali ona se sprema za reprezentativni meč Srbije i Rusije protiv ostatka sveta”, pojasnio je Dupljak.

M. Minić

       

Podeli