Politika

Slikanje tekstila u novoj ulozi

U galeriji Multimedijalnog centra otvorena je druga samostalna izložba novopazarske umjetnice i dizajnerke Nevzete Tahirović. Izložba nosi naziv „Unikatno slikanje tekstila u novoj ulozi“, a izloženi su slikani materijali, odjevni predmeti, te ručno slikani namještaj.

Kako je i rečeno neuobičajena izložba posebno je interesnatana ljubiteljima primjenjene umjetnosti. Nevzeta Tahirović stvara unikatne i ekskluzivne modne kolekcije odjevnih i predmete za opremanje enterijera i svojim radom pokazuje težnju da se kreativni pristup i umjetnost prilagodi savremenom i svakodnevnom životu.

Nevzeta Tahirović je završila Fakultet za dizajn tekstila i odjeće iz oblasti primenjene umjetnosti na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru, i pohađa master studije, odsjek slikarstvo na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu.

Ona je dobitnik jedne od nagrada na konkursu za idejno rješenje “Suvenir grada“, a od 2011. učestvuje na modnoj reviji “Herbafast Fashion Selection“ u Beogradu. Učesnik je kolonije “Sandžak inspiracija umjetnika“ 2014. i članica je SULU-a i NULUS-a.

A. N.

Podeli