Društvo

Rekonstrukcija škola

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave Novog Pazara u osnovnoj školi „Jošanica Lukare“ rekonstruisani su mokri čvorovi i renovirani toaleti. Time je riješen dugogodišnji problem koji su učenici i zaposleni u školi imali sa nefunkcionalnim toaletima, a zbog kojih je često bilo ugroženo i samo izvođenje nastave. Predstavnik grada zadužen za obrazovanje, Rifat Redžović  obišao je učenike I zaspolene u ovoj školi.

Sredstvima grada rekonstruisani su mokri čvorovi i potpuno opremljeni tolaleti, sa novim cjevima, česmama, vodokotlićima, kabinama novim vratima i slično i to na oba sprata škole, „Jošanica Lukare“. Njen direktor, Nazim Suljić, kaže da su zbog kvarova, loše urađene vodovodne i kanalizacione instalacije u prethodnom periodu, učenici i nastavnii imali dosta poteškoća, i ističe, da je vrlo često i sama nastava bila dovedena u pitanje.

Član kabineta gradonačelnika zadužen za obrazovanje, Rifat Redžović, kaže da je namjera grada da u potpunosti podari pravi sjaj školstvu kada je riječ o materijalnim uslovima i samom kvalitetu izvođenja nastave.

Redžović ističe da je nakon prve faze prioritetnih radova u planu i postavljanje video nadzora, postavljanje laminata i svega onog što je školama neophodno za neometan rad.

 

Armin Šaljić

 

   

 

 

 

Podeli