Društvo

Sandžaklije izabrale očnu kliniku iz Skoplja

European eye hospital, odnosno Evropska očna bolnica u Skoplju lider je iz oblasti oftalmologije u regionu, i to već petu godinu zaredom. Od kako je počela sa radom 2011. godine u Skoplju tim stručnjaka oftalmologa i najsavremenija aparatura kojom rade i dalje su jedina nada pacijentima iz regiona o konačnom izlečenju.

 

Pet godina postojanja Evropske očne bolnice u Skoplju obilježilo je niz zapaženih rezultata i jedinstvenih zahvata na oku kao što su transplatacija rožnjače odnosno keratoplastika, al i operacija uklanjanja malignog melanoma sa oka što tu zdravstvenu ustanovu svrstava među rijetke u svijetu u kojima je izveden takav zahvat.

Zadovoljni radom i rezultatima su i u predstavništvu Evropske očne bolnice u Novom Pazaru koje je sve vrijeme je samo most koji spaja pacijente sa tom renomiranom zdravstvenom ustanovom u Skoplju, i ljekarima koji su stekli još veći ugled među pacijentima koji im dolaze iz cijele Evrope.

“Veliki broj pacijenata iz Sandžaka i Srbije, te zemalja iz regiona koristili su naše usluge, najbitnije je da su dobili očekivan treman te da su rezultati izvanredni. Moram da napomenem da smo mi prva i orginalna turska očna klinika koja u Prištini i Pazaru ima svoja predstavništva koja su logistika pacijentima i samoj klinici. Na ovim prostorima ne postoji sličan i tako ozbiljan regionalni oftalmološki centar kakva je Evropska očna bolnica u Skoplju. U Turskoj postojimo duže a poslednjih pet godina smo na zadovoljstvo ljudi iz Sandžaka, Srbije i Crne Gore prisutni i u Makedoniji. Pacijenti odlaze svakodnevno jer kada je zdravlje u pitanju i visoko profesionalna medicinska usluga ništa nije daleko”, rekla je menadžerka Evropske očne bolnice za Srbiju Senada Kalić.

Evropska očna bolnica koristi novu, naprednu metodu za laserski tretman glaukoma, i dalje po najpovoljnijim cijena vrše operacije katarakte, skidanje dioptrije, dijabetske retinopatije i mnoge druge savremene oftalmološke metode. Njihova misija od prvog dana je uvođenje evropske procedure za dijagnostiku i liječenje, i dalje im je cilj isključivo zdrav i zadovoljan pacijent, nikako materijalna dobit. 

A. Nićiforović

 

Podeli