Sport

Marić: Važna pobeda!

Trener Novog Pazara Zoran Marić izjavio je da su njegovi fudbaleri ostvarili izuzetno važnu pobedu protiv Radnika, a da su oscilacije tokom te utakmice 30. kola Super lige Srbije posledica psihološkog pritiska zbog duge serije neuspeha.

“I na prošloj utakmici na našem terenu poveli smo protiv Voždovca, a onda se povukli više nego što treba i stigla je kazna. Na ruku nam je išla činjenica da je rival pre ovog kola obezbedio nastup u plej-ofu, to nam je olakšalo put do pobede”, rekao je Marić.

Novi Pazar je pobedio tim Radnika iz Surdulice sa 2:0, a golove za domaći tim postigao je Vojo Ubiparip u 21. i 80. minutu.

Trener Radnika Miloš Veselinović ocenio je da su utakmicu obeležili napadač domaćih Ubiparip i golman Mladen Živković.

“Znali smo koliko je Pazaru bitna ova utakmica, želim im puno sreće u plej-autu. Zaslužuju da budu superligaši. Nama ostaje da se sportski borimo u plej-ofu, ljudski je nadati se što boljem rezultatu”, istakao je Veselinović.

Novi Pazar će u nastavku prvenstva igrati u plej-autu za opstanak u superligaškom društvu, a u prvom od sedam predviđenih kola biće domaćin Jagodini.

Posle podele bodova i uoči početka plej-auta na vrhu tabele su Javor i Metalac (18), a slede Mladost (17), Novi Pazar (16), OFK Beograd (14), Spartak (13), Jagodina (13) i Rad (13).

Radnik će na startu plej-ofa gostovati Voždovcu, a u toj grupi vodi Zvezda sa 41 bodom, ispred Partizana i Čukaričkog sa po 27. Vojvodina, Borac i Radnički osvojili su po 23, Voždovac 20, a Radnik 19 bodova.

M. Minić

Podeli