Društvo

Sajam zapošljavanja

Danas je u Novom Pazaru, u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, održan 11.sajam zapošljavanja.  Oko 40 poslodavaca ponudilo je 200 novih radnih mesta.

 

Bojana, sa višom poslovnom školom, i Denis , profesor informatike i fizike, došli su danas na Sajam zapošljavanja sa velikom nadom da će među ponuđenim poslovima pronaći nešto za sebe. Zaim Avdović je počeo biznis zahvaljući programu za preduzetnike Nacionalne službe za zapošljavanje. Danas je na Sajam došao sa  ponudom 25 novih radnih mesta. Svako je na svoj način doživeo ovaj 11. po redu sajam.

I ovaj Sajam zapošljavanja nije se naročito razlikovao ponudom zanimanja koja ne izlaze iz kruga lokalno rangiranih na tržištu rada. Uglavnom su to bila zanimanja iz oblasti tekstilne i industrije obuće, nameštaja, usluga.

Gost Sajma zapošljavanja danas je bio direktor Nacionalne službe zapošljavanja iz Beograda Zoran Martinović,koji je za RTV Novi Pazar rekao da je prošle godine preko filijale u Novom Pazaru uloženo preko 90 miliona dinara i zaposleno, na određeno i neodređeno vreme, preko 700 nezaposlenih lica. Te brojke trebalo bi ove godine da budu veće.  (D.J.)

Podeli