Društvo

Ne žele kamenolom u Gnjili

Mještani koji su se okupili iz brojnih sela u opštini Tutin protestovali su, nezadovoljni početkom rada kamenoloma u mjestu Gnjila, na magistralnom putu Tutin-Mehov Krš.

 

Oni od nadlježnih u Opštinskoj upravi Tutin traže da se obustavi izgradnja kamenoloma, koja prema njihovim riječima prijeti da ugrozi sve što su godinama stvarali.

Prema navodima okupljenih mještana, radnici AD Novi Pazar put već su počeli sa radovima na bušenju i pripremama za miniranje i otvaranje kamenoloma na putu kod hotela “Ideal”.

Građani od vlasti u Tutinu traže da se process obustavi, i da se prestane sa dijeljenjem opštinskog zemljišta u te svrhe.

Bez ikakvih konsultacija o otvaranju kamenoloma, mještani strahuju da će biti uništena poljoprivreda, voćnjaci, pčelinjaci, rijeka Vidrenjak i sve ono što su godinama stvarali.

Peticijom koju je potpisalo 436 mještana sela Draga, Špiljani, Biohane, Bregovi i Gnjila traži se od predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića da se izgradnja kamenoloma hitno obustavi.

Ukoliko ne bude odgovora, nezadovoljni mještani prijete da će se za pomoć obratiti svim nadlježnim ustanovama u zemlji.

TV Novi Pazar je danas u više navrata pokušavala da dobije odgovor od nadlježnih u opštinskoj upravi u Tutinu, ali odgovora nije bilo.

Nakon što su nas sa jednog broja preusmeravali na drugi, i tako redom, rečeno nam je da oni u opštini nemaju pojma i da nisu upoznati sa pričom.

A. N.

Podeli