Društvo

Lepša slika, parterno uređenje kod zgrada Simpo

Prostor oko Simpovih zgrada u naselju Lug dobija poputno drugačiji izgled. U toku su asfalterski radovi na potesu od Borskog keja do dijela Mitrovačke ulice iza stambenog bloka, a parterno se uređuje dio terena koji je bio zapušten. Radove je obišao, i sa mještanima razgovarao gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima.

 

Sa prvim toplim danima intenzivirani su brojni infrastrukturni radovi na više od dvadeset lokacija u Novom Pazaru, i ovo će sigurno biti godina sa največim brojem realizovanih infrastrukturnih projekata, siguran je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. On je u razgovoru sa mještanima obećao da će zgrade Simpa a i prostor oko njih u narednom periodu izgledati potpuno drugačije.

“Ovdje će djeca imati prostora za igru i druženje. Urediće se i zelene površine. Sa mještanima smo dogovorili da će se preurediti i ulazi u zgrade”, rekao je Mahmutović.

Uređeniji parking prostor, asfaltirani prilazi i plato sa dječijim igralištem ubrzo će oplemeniti ovaj dio grada koji je do skoro bio stecište smeća. Mještani Simpo zgrada i obližnjih kuća izbjegavali su tuda da prolaze.

Trenutno je u Novom Pazaru aktivno preko dvadeset gradilišta a radi se na asfaltiranju ulica, uređenju, te izgradnji kišne i fekalne kanalizacije.  

A.N.

Podeli